2012. április 8., vasárnap

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

 Húsvét a feltámadás, az újjászületés ünnepe: a keresztény egyház ilyenkor emlékezik meg Jézus feltámadásáról, és ilyenkor köszöntjük a tavaszt, a természet újjáéledését is. Ünnepeljünk! 
Ki-ki kedve szerint!


Tegnap, kis keresztlányommal Boglárkával alkottunk. Készítettünk berzselt (levelet, virágot tettünk a tojásra átlátszó anyagba csomagoltuk, jól elkötöztük zsupsz bele a festékbe), papírrátétes (ua.csak papírból vágtunk ki mintákat) és írókázott tojásokat.Tankó Anna által készített írókával , méhviasszal.Tőle tanultam a technikát! Köszönet érte! Díszítés: "Magam feje utáni" mintával:) Van még mit tanulnunk, de az alkotás öröme és az idő így meg-megállítható pillanatai kárpótolnak bennünket.
Itt pedig egy régebbi hímesek. Az öt elem: a Föld, a Szél, a Nap, a Víz, az élő Fa jelképével, Juhász Béláné Karancskeszi palóc tojásíró mintáit írókáztam meg.(Forrás: Makoldi Sándorné Tojásfestés hagyományosan alapján)
2005-ben a Játszóházi tanulmányaim alatt Lázár Juliannától kaptam indíttatást! Azóta is féltőn őrzőm ezeket a tojás kincseket! ( Olyan lelkesedéssel tanított bennünket, hogy a mai napig szívesen emlékezem minden percre)
2006-ban Húsvét idején jártam először Homoród-fürdőn és Csíkszeredán (Erdély)  Máig meghatározó élmény számomra, mindig szívesen térek vissza oda kedves Barátainkhoz, Bogdán Imiékhez, Katókához, Gyuri Tateszhoz! Sokat tanulhattam tőlük! Köszönöm! Arról az utazásról származnak ezek a hímesek, Gyimesi Csángó minták.:)

Boglárkával és a műveinkkel!:D Az együtt töltött idő igazi kincs!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése