2013. szeptember 14., szombat

„VI. Méz-Nap in memoriam Mudrák Béla”
Szentgyörgymezői Olvasókör Esztergom
„VI. Méz-Nap in memoriam Mudrák Béla”: ez a rendezvényünk már „kitermelte” törzslátogatóit. Viszont minden évben egyre sokasodik a törzstagság. Aki az Olvasókörben töltötte a szeptember 14. délelőttjét, kora délutánját, azok tudják, hogy nem túlzás: nagyon szűk volt az Olvasókör ezen a napon. Együtt köszönthettük névadónk özvegyét, Dalma nénit és a Mudrák család sok tagját. A gyerekek nagy örömmel „mézműveskedtek” és nem kisebb lelkesedéssel – mondhatnánk „lépten nyomon” - mézet kóstolgattak. Mézből volt bőven választék, hiszen négy méhész kínálta a méhek aranyát. Legalább 20 féle mézet lehetett kóstolni, vásárolni. Méz-totóval szerezhettek új és újabb ismereteket mézről, méhekről, méhészkedésről gyermekek és felnőttek.
Köszönet az esztergomi óvodáknak, hogy a számukra kiírt pályázatra ennyi gyermeket rajzoltattak: 93 rajz érkezett a kiállításra. Korosztályonként adtunk díjakat, melyet ismételten a Méz-Nap névadójának elsőszülött fia, ifj. Mudrák Béla jóvoltából tehettük meg. A 4 évesek közül Csákvári Hanga, az 5 évesek közül Dévényi Bernadett, a 6 évesek közül Lesták Eszter, a 6 évesnél idősebbek közül pedig Üveges Anna kaptak ajándékot. Külön díjjal Psenák Mirtill, és a Montágh Imre Óvoda munkáját jutalmaztuk. Markó Éva pilismaróti óvónő, a zsűri elnöke a legfiatalabb (3 éves) rajzolót, Farkas Lilit értékelte a saját felajánlásával. Minden évben visszatérő szponzorunk Szentgyörgymező tán leghíresebb lakója, Erős Gábor FIFA bíró, aki nem csak a foci területén „jeleskedik”: az Ő három díját Balogh Olívia, Berecz Anna Blanka, Erdész Lola kapták. Vakán Anna és Rékási Roland egy-egy méhecskés bögre tulajdonosai lehettek. Minden rajzpályázatra rajzoló gyermek kapott egy kicsike üveg mézet (a szentgyörgymezői méhész, Petróczy István, és a Delphis Glass Kft. Felajánlásának köszönhetően) és egy mézeskalácsot az emléklapja mellé.
Idén a mézes zserbó sütemény sütője Jillich Ivett kapta az I. helyezést a mézes sütemények versenyén. A II. helyezett Balig Zsuzsanna lett a tejszelet nevű süteményével. Mindkét versenyző már több éve édesíti meg a Méz-Napos délutánjainkat. Az Esztergomi Gyermekotthon 6. csoportjától a Shrek kedvence, avagy Mézi sütije lett a III. helyezett. Ők szponzorációs díjakat vehettek át. A vendégek, akik eljöttek nem csak a sütiket kóstolhatták meg, de a finom mézesek receptjeivel is gazdagíthatták sütési tudományukat.
Köszönet a mesélőnknek Keresztes Nagy Árpádnak, Fehérvári Lajos Atyának a gondolataiért, a kézműveseinknek (Bagó Natáliának, Brassai Gabriellának, Erős Istvánnénak, Huberné Erdélyi Máriának, ifj. Mudrák Béla kézműveseinek, Otthon Segítünk Alapítványnak, Szakálos Évának, a Szentgyörgymezei Óvoda óvonőinek, Szurdiné Ilovszky Évának, Víg Lajosnénak, Zsigriné Kecskeméti Katalinnak) a foglalkozásokért, és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületnek. Valamint köszönet a szponzoroknak (Mudrák Családnak, Erős Gábornak, Babits Könyvesboltnak, Delphis Glass Kft.-nek, Ettore Cukrászdának, Fekete Sas Gyorsétkezdének, Szent István Strandfürdőnek) a segítségért. Tervek szerint jövő szeptemberben a VII. Méz-Napon újra együtt a mézzel, a méhekkel, és sok-sok gyermekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése